Winter-rondleidingen

Ontdek de geheimen van de heerlijke wijnen van de Kleine Schorre.

Van 9 februari t/m 30 maart gaan wij we weer rondleidingen verzorgen op de zaterdagmiddagen om 15:00.
Kaartjes voor deze rondleidingen kunt u kopen in onze winkel.
De kosten hiervoor zijn €5,5o incl. 1 proefglas wijn, want u wilt natuurlijk wel even proeven.
Reserveren is niet nodig. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06 34 50 27 58



Wilde wijnmiddag – 17 maart

Tijdens de wilde wijn middagen kunt reserveren voor een heerlijke proeverij met verrassende hapjes.

Het begint om 14:00 uur en om 15:00 uur zal er een kelder tour gegeven worden.
De kosten voor deze middag bedragen €11,50 (voor 3 proefglazen) €14,50 (voor 4 proefglazen) €17,50 (voor 5 proefglazen).

Reserveren kan via proeflokaal@dekleineschorre.nl of via 06 34 50 27 58


20 april – Wijn spijs Diner

Green sushi Bowl – kingfish – Rivaner

Harder – Bataat – Asperge – Auxerrois

Krab – Kreeft – Cannelloni – Paprika – Courgette – Gris

Kalfslende – Sjalot – Wortel – Pinot noir

Appel – Witte Chocolade – Vanille – Amandel – Gewurztraminer 

De kosten voor deze avond zijn €79,95 p.p. ALL-IN.
Reserveren kan via proeflokaal@dekleineschorre.nl of via 06-34502758


Wijncabaretdiner zaterdag 11 mei:
Na het succes van vorig jaar komen de Aimabele Schoften weer langs. Geniet van cabaret én een viergangenmenu. Reserveer tijdig, want vol is vol.

Bites
**
Buikspek – Avocado – Mais – Paksoi
**
Kabeljauw – Artisjok – Ui – Peterselie
**
Lam – Tomaat- Courgette – Aubergine – Linzen
**
Ananas – Kokos – Yoghurt –  Vanille

De kosten voor deze avond zijn €75,00 p.p. ALL-IN.
Reserveren kan via proeflokaal@dekleineschorre.nl of via 06-34502758


Bouillabaisse Festijn 28 juni

Een heerlijk diner geserveerd in de wijngaard.  We beginnen met een lekker glaasje Brut de Zelande en oesters. waarna we 3 verschillende Bouillabaisses gaan genieten.

Een Schelpdieren Bouillabaisse
**
Een Vis Bouillabaisse
**
Een Schaaldieren Bouillabaisse
**
Kers – Yoghurt – Pistache – Melk Chocolade

De kosten voor deze avond zijn €79,95 p.p. ALL-IN.
Reserveren kan via proeflokaal@dekleineschorre.nl of via 06-34502758


Kreeft in de Wijngaard  13 Juli(Diner) en 14 Juli ( lunch)

Een heerlijk 4 gangen OS-kreeft menu geserveerd tussen de wijnranken.

OS-Kreeft – Snijboon – Komkommer – Doperwt
**
Bisque – OS-Kreeft – Venkel
**
OS-kreeft – BBQ- Wortel- Little Gem – Aardappel
**
”Lobster @ the BEACH dessert”

De kosten voor kreeft in de Wijngaard zijn €99,95 p.p. ALL-IN.
Reserveren kan via proeflokaal@dekleineschorre.nl of via 06-34502758


Zeeuws Wijnfeest

vrijdag 2 augustus en zaterdag 3 augustus 2019

Onvergetelijke dag op Wijnhoeve de Kleine Schorre in Dreischor, Schouwen-D®uiveland. Meer informatie: www.zeeuws-wijnfeest.nl


Fruit de Mer in de Wijngaard – 10 Augustus
Een heerlijke Fruit de Mer geserveerd op lange tafels in de wijngaard.
Heerlijk genieten van de mooiste dingen die er zijn in Zeeland met de prachtige wijn van de Kleine Schorre.

De kosten voor deze avond zijn €79,95 p.p. ALL-IN.

Reserveren kan via proeflokaal@dekleineschorre.nl of via 06-34502758


Vis in het Proeflokaal – 28 September
Een mooi  5 gangen menu met vis in ons proeflokaal.
Zalm – Yuzu -Zeewier – Komkommer
**
Rode mul – Fregula – Gegrilde groente – Mossel
**
”Paling in het Groen”
**
Tongschar – Langoustine – Pompoen – Wortel – Aardappel
**
Roodfruit – Gele room – Crumble – Hangop


De kosten voor deze avond zijn €79,95 p.p. ALL-IN.

Reserveren kan via proeflokaal@dekleineschorre.nl of via 06-34502758


 

Wijnbrevet

Wijncursus bij De Kleine Schorre
Deze professionele SDEN 3 wijncursus is bedoeld voor de ambitieuze wijnproever, alsmede de wijnprofessional en bovenal de wijnliefhebber, die zijn/haar wijnkennis verder wil verbreden.
Immers het genieten van wijn neemt toe naarmate u meer kennis vergaart. Het studieprogramma is verdeeld over 12 lesavonden van ongeveer 2½ uur en omvat onder meer de geschiedenis van wijn, vinificatieprocessen, diverse wijnlanden, wijnbehandeling en het proeven van wijn. Naast de behandeling van theorie, ligt de nadruk op het “blind” leren proeven; u maakt uw eigen wijnomschrijving en met elkaar bespreken we de wijnen. Zo leer je ook van anderen.
Zelfstudie wordt van u gevraagd, zowel theoretisch als praktijk.
De cursus kan afgesloten worden met een examen( niet verplicht).
De cursus wordt gegeven door Vinoloog Peter Wielhouwer. Kosten bedragen 395,- incl BTW. Meer info en aanmelden, vul ons contactformulier in.